
Kartony na ciasta – do cukierni, do pracowni, do domu
O przechowywanie i bezpieczny transport ciast muszą zadbać nie tylko cukiernicy. W kartony na ciasto zaopatrują się u nas także piekarnie, sklepy, restauracje, sale weselne, a także klienci indywidualni.
Jak wybrać kartoniki na ciasta?
Przy wyborze kartonów na ciasta należy zwrócić uwagę nie tylko na rodzaj pudełka cukierniczego, ale także na jego wielkość, grubość tektury i inne parametry, dzięki którym ciasta, desery i torty zostaną zapakowane i przetransportowane bezpiecznie.
Kartony na ciasta, które oferujemy w sklepie Kapak, to zarówno klasyczne tekturowe pudełka, jak i kartony z okienkiem oraz tekturowe tacki. Posiadamy kartony z tektury białej oraz w naturalnym kolorze; oferujemy drukowane kartoniki na pączki, pudełka na ciasteczka, wąskie i podłużne pudełka na mazurki i strucle.
Tekturowe tacki na ciasta
Cukiernie, sklepy i piekarnie często wybierają tacki na ciasto – na szczególną uwagę zasługują tacki z rantem, który dodatkowo zabezpiecza zawartość kartonu cukierniczego, a ponadto umożliwia układanie jednego kartonu na drugim. Sprawdza się to doskonale w transporcie i przechowywaniu dużej ilości ciast, ciasteczek, pieczywa, deserów.
Tacki i kartony na ciasta z okienkiem
Wybierz pudełka na ciasto z okienkiem, jeśli zależy Ci na ekspozycji ciast oraz ich łatwej identyfikacji podczas wydawania zamówień klientom. Kartony na ciasta z okienkiem są chętnie wybierane również przez pracownie i cukiernie, które sprzedają gotowe zestawy ciast i deserów na różne okazje.
Wygodny transport ciast
Niektóre modele kartonów zostały wyposażone w praktyczne uchwyty, które ułatwiają transport. Tacki z rantami oraz zamykane kartony cukiernicze można układać na sobie bez ryzyka uszkodzenia zawartości pudełek.
Wszystkie kartony na ciasta, tacki na wypieki i pudełka na ciasteczka, które znajdziesz w sklepie Kapak, spełniają normy bezpieczeństwa w kontakcie z żywnością.